Coton de Tulear
Alle billeder på denne hjemmeside er copyright 2007-2018 ©MM-Foto.
Kennel Markmøller's Coton
Hjemmesiden er
opdateret 25-03-2018
(C)2009-2018

markmøller.dk
markmoeller.dk
Nyhed
Gode råd til førstegangs hvalpekøbere...
Checklisten:

Hvordan vælger man opdrætter?

Hos opdrætteren:

Hvalpen bør have en sundhedsattest fra dyrlægen og bør have fået sin 1. vaccination + ormekur samt være chippet, inden den afleveres til køberen.

Købet af hvalpen:
Køb aldrig en sky og tilbageholdende hvalp af medlidenhed. Det giver store problemer senere og en sådan hvalp vil aldrig komme til at fungere godt i en familie.
   
Brug en købsaftale. Her kan parterne aftale detaljerne omkring hvalpekøbet, såsom pris, anvendelse af hunden, garantier, eventuelle fejl og mangler ved hvalpen som opdrætteren er bekendt med.

På denne side har vi samlet en del information og gode råd, som er vigtige at kende til, inden man køber en lille coton hvalp. Se også checklisten (nederst på siden), som er en meget brugbar guide til, hvad man skal gøre som 1. gangs hvalpekøber.

Valg af opdrætter
Det er meget vigtigt, at man føler man har tillid til sin opdrætter.  Det er godt at besøge mere end en kennel, inden man vælger, hvorfra man vil købe sin Coton. Det er vigtigt at få sin hvalp fra et sted, hvor man syntes godt om forholdene og hvor hundene og hvalpene trives og passes på den måde, man som hvalpekøber synes bedst om.
Kennel Markmøller anbefaler man vælger sin opdrætter, blandt de kenneler som har deres hunde stambogsførte og avlsgodkendt i Dansk Kennel Klub (DKK).  Dette er en garanti for at hvalpen er ægte, som er specielt vigtig for en allergiker.

At der er stamtavle med betyder ikke at hunden er dyrere, men det er en garanti til de nye hvalpekøbere, at den hvalp de får med sig hjem er en racetypisk og sund hund. Jeg gør meget ud af at finde den rigtige han som kan parres med Molly. Dette er også med til at mindske risici for arvelige sygdomme.
Start med at kikke efter din nye coton hvalp i god tid. Hos de mest efterspurgte opdrættere er hvalpene fra et kuld ofte solgt på forhånd, så det kan godt betale sig at starte i god tid, og finde netop de hunde og det sted, man godt kunne tænke sig at købe en coton fra.

Alle hvalpe er søde - Som hvalpekøber er det derfor bedst at se på forældrene, og så vurdere om det er den type coton man ønsker sig. Der er stor forskel  på cotoner. Nogle cotoner har en fyldig og plejekrævende pels, og andre mere glat i pelsen. Cotonen fåes både med og uden aftegninger. De forsvinder dog helt eller delvist når de bliver voksne.

Sundhed hos hundehvalpen
Alt opdræt af levende dyr er behæftet med en vis grad af usikkerhed - det gælder for resten også med børn. Selv hos den mest erfarne og samvittighedsfulde opdrætter, vil der af og til være hvalpe med forskellige problemer. Det er derfor vigtig at kunne stole på og have et godt forhold til sin opdrætter, så man kan i fællesskab kan løse de problemer, der evt. måtte være. Det er især forholdene omkring hundens sundhed som gør det vigtigt, at man får sin hvalp fra en opdrætter med erfaring og kendskab til racen.
Husk du skal have din nye coton i mange år, og det er svær at bytte den, hvis du er utilfreds. For den bliver hurtig en del af familien, og man knytter sig hurtigt til sin lille hvalp.

Det er også vigtigt at sikre sig, at den hvalp man køber er dyrelægekontrolleret og har en sundhedsattest. Som hvalpekøber skal man derfor være opmærksom på, om opdrætteren har et godt kendskab til sundhedsproblemer i racen og årsager til disse.